Rijbewijskeuring boeken

U kunt de rijbewijskeuring laten uitvoeren bij Betervenlo (088-0666153). Hiervoor vult u via onderstaand formulier uw gegevens in en voltooid u de betaling. U wordt vervolgens gebeld om een afspraak te plannen, hierna ontvangt u via mail een reserveringsbevestiging. U kunt een afspraak tot uiterlijk 48 uur voorafgaand aan de afspraak annuleren of verzetten.  
Hoe werkt een rijbewijskeuring? De bedrijfsarts (BIG-geregistreerd)  onderzoekt uw gezichtsvermogen, uw bloeddruk, algemene gesteldheid zowel lichamelijk als geestelijk  en bloedsuikerspiegel (middels urine onderzoek). Vervolgens neemt u samen een vragenlijst (eigen verklaring CBR) door. Deze vragenlijst dient u reeds thuis in te vullen. De resultaten van de medische keuring legt de bedrijfsarts daarna vast in de Eigen Verklaring van het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). Indien de bedrijfsarts nog aanvullende informatie nodig heeft, dan zal hierover telefonisch contact worden opgenomen. De rijbewijs keuring duurt ongeveer 20 minuten. Mocht aanvullende medische informatie  nodig zijn, dan zal het CBR u hierover informeren.   Wat brengt u mee naar de rijbewijskeuring?

  • Een Eigen Verklaring CBR (verkrijgbaar op het gemeentehuis of via www.cbr.nl te downloaden).
  • Identiteitsbewijs / Rijbewijs.
  • Draagt u een bril of contactlenzen? Neem deze dan mee. De bedrijfsarts/ondersteuner kan uw ogen dan zowel met als zonder bril of lenzen meten. Beschikt u over een brilrecept of gegevens over een oogmeting door uw opticien? Neem deze dan ook mee. Denk ook aan lenzenvloeistof.
  • Gebruikt u medicijnen? Neem deze dan mee voor de medische keuring.
  • Heeft u op de vragenlijst verklaard dat u te maken heeft/of had met een medische aandoening, neem dan ook eventuele beschikbare medische informatie mee, welke deze klacht kunnen onderbouwen richting CBR.                                                                                                                                                   

aanvraag gezondheidsverklaring

LET OP Wij werken niet met een ZD code.

 
Optie 1:

 

Om het keuringsverslag te verkrijgen dient u eerst de gezondheidsverklaring op te halen bij het gemeentehuis (hoeft niet uw eigen gemeente te zijn).

 

Deze gezondheidsverklaring vult u in en dient u op te sturen naar het CBR. Het formulier wordt dan eerst beoordeeld door het CBR en u krijgt de juiste keuringsformulieren terug gestuurd (dit heet het Keuringsverslag). Zodra u deze formulieren weer retour heeft van het CBR, maakt u een afspraak bij ons. De keuringsarts vult het lege keuringsverslag in, doet een aantal testen en bespreekt uw gezondheid. Vervolgens krijgt u de papieren mee terug en kunnen deze op de post gedaan worden naar het CBR.

 

LET OP: niet ieder gemeentehuis verkoopt de gezondheidsverklaring!

 

Weet u niet zeker of uw gemeentehuis de gezondheidsverklaring verkoopt?

 

Neem dan van te voren contact op met de gemeente van uw keuze.

 

Optie 2:

 

U kunt ook alles online regelen. U logt in op Mijn CBR met uw DigiD met sms-code. U vult de gezondheidsverklaring in en een CBR adviseur beoordeelt dit. Vervolgens zet het CBR een keuringsverslag klaar in uw persoonlijke mailbox. U kunt nu een afspraak maken bij Betervenlo . Voor de medische keuring dient u het lege keuringsverslag van het CBR uit te printen en mee te nemen naar de keuring.

 

Na de keuring krijgt u de formuleren weer mee zodat deze opgestuurd kunnen worden naar het CBR.

 

LET OP Wij werken niet met een ZD code.