Re-integratie 2e spoor
Vanuit de Wet Verbetering Poortwachter is de werkgever verplicht om ten minste na één jaar re-integratie 2e spoor in te zetten. De werknemer heeft de verplichting om hier aan mee te werken. Ieder traject is maatwerk, immers iedere situatie is anders. Uitgangspunt in een 2e spoor traject is het in kaart brengen van iemands capaciteiten, bepalen welk werk hierbij past en het vinden van werk bij een andere werkgever.

 

Outplacement / Van werk naar werk
Ontslag of gedwongen afscheid nemen is voor zowel de werknemer als werkgever geen prettige aangelegenheid. Om deskundig te kunnen begeleiden, biedt Ambaum Arbeids Analyse een outplacement aan waarbij coaching, loopbaanbegeleiding en bemiddeling samenkomen. In een outplacement wordt een werknemer waarvan het dienstverband eindigt, begeleid naar een nieuwe passende baan. De werknemer krijgt een duidelijk beeld van zijn capaciteiten, persoonlijkheid, vaardigheden en ambities en weet deze op een goede manier in te zetten.

 

Wilt u meer weten over onze aanpak in een 2e spoortraject of outplacement? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 077-7504517 of stuur een e-mail naar info@betervenlo.nl.