Rijbewijs keuring A / B / C / D / E

 

Iedereen die rijbewijs C(E) (vrachtwagen) of D(E) (bus) wil verlengen, moet een medische keuring ondergaan. Bestuurders van 75 jaar en ouder worden standaard elke 5 jaar medisch gekeurd.

Wat is de inhoud van de rijbewijs keuring?

 

Tijdens de medische keuring worden o.a. de volgende aspecten bekeken:
– Het functioneren van de armen en benen;
– Suikergehalte in urine of bloed;
– De bloeddruk;
– Het gezichtsvermogen;
– Of iemand lichamelijk en geestelijk in staat is om veilig een motorvoertuig te besturen.

 

Indien een aanvullend onderzoek nodig is, zal de bedrijfsarts een nieuwe afspraak met u maken. De resultaten van de medische keuring legt hij vast in de Eigen Verklaring van het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen)

 

Wat moet u meenemen?
– Een Eigen Verklaring CBR (verkrijgbaar op het gemeentehuis);
– Identiteitsbewijs;
– Burgerservicenummer (sofinummer);
– Uw bril of lenzen: De bedrijfsarts kan uw ogen dan zowel met als zonder bril of lenzen meten. Beschikt u over een brilrecept of gegevens over een oogmeting door uw opticien? Neem ook deze dan mee;
– Bij medicijngebruik een lijst van medicijnen of alle medicijndoosjes.

 

Seniorenkeuring
Bestuurders van 75 jaar en ouder worden elke 5 jaar gekeurd. De keuring is bedoeld om ouderen veilig en verantwoord aan het verkeer te laten deelnemen.

 

Beroepschauffeurs Voor bestuurders van vrachtwagens en bussen gelden afwijkende regels. Als beroepsvervoerder dient u bij iedere verlenging van uw rijbewijs een medische keuring te ondergaan. Een medische keuring is voor beroepsvervoerders verplicht en dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde bedrijfsarts.

 

Hoelang duurt de keuring?
De keuring duurt normaliter ca. 30 minuten.

 

Wat is de geldigheid van een rijbewijskeuring?
De verklaring medische rijgeschiktheid ontvangt u ingevuld en blijft een jaar geldig. Binnen die termijn moet u uw rijbewijs aanvragen.

 

Wanneer moet men een keuring ondergaan?
Automobilisten van 75 jaar en ouder die hun rijbewijs willen verlengen, moeten minimaal iedere vijf jaar een medische keuring ondergaan.

 

Wij verrichten verschillende keuringen, waaronder (her) keuring voor taxipas, rijbewijs A / B / C / D / E en aanstellingskeuring. Ook als particulier bent u bij Ambaum Arbeids Analyse aan het juiste adres.

 

Taxipas keuring

Een taxipas (chauffeurskaart taxi) is nodig voor het uitoefenen van het vak van Taxichauffeur. Deze chauffeurskaart voor de taxi heeft echtheidskenmerken en moet goed zichtbaar zijn in de taxi. Klanten weten op deze manier dat ze bij een erkende chauffeur in de auto zitten. Het is strafbaar taxivervoer te verrichten zonder geldige of goed leesbare chauffeurspas. Kiwa register geeft namens de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) de passen uit. De chauffeurspas staat op naam van de chauffeur en is aan te vragen bij de sector Marktordenings van de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW), deze pas is vijf jaar geldig.

 

Wat is de inhoud van de taxipas keuring?
Voor de keuring dient u eerst een “aanvraagformulier voor een chauffeurspas” aan te vragen, hierbij krijgt u een vragenlijst en een IVW-formulier geneeskundige verklaring, beide moet u meenemen naar de keuring.

 

De keuring bestaat uit:
– Bespreken vragenlijst en gezondheid met de bedrijfsarts;
– Bespreken rijvaardigheid, ongevallen, fysieke en psychische gezondheidsfactoren;
– Lichamelijk onderzoek;
– Bloeddrukmeting;
– Ogentest;
– Gehoortest.

 

Wat moet u meenemen?
– Identiteitsbewijs;
– Burgerservicenummer (sofinummer);
– Vragenlijst IVW (verkrijgbaar bij de Inspectie Verkeer en Waterstaat);
– Verklaring van het IVW die moet worden ingevuld;
– Uw bril of lenzen: De bedrijfsarts kan uw ogen dan zowel met als zonder bril of lenzen meten. Beschikt u over een brilrecept of gegevens over een oogmeting door uw opticien? Neem ook deze dan mee;
– Bij medicijngebruik een lijst van medicijnen of alle medicijndoosjes;
– Urine in een gereinigd en afgesloten potje.

 

Hoelang duurt de keuring?
De taxikeuring duurt ca. 15 minuten tot 30 minuten.

 

Wat is de geldigheid van een taxikeuring?
De taxipas is maximaal 5 jaar geldig.

 

Wat zijn de kosten?
U kunt bij Ambaum Arbeids Analyse terecht voor een taxipas keuring. De kosten voor deze keuring bedragen € 67,50. Contante betaling. Geen pin mogelijkheid. Wilt u de betaling eenvoudig en snel regelen via internet, dan kan dat door op de onderstaande knop te klikken. Indien u aanvullend advies wenst, neem dan contact met Betervenlo – Ambaum Arbeids Analyse B.V. op.

Wil je direct een rijbewijskeuring boeken?