Juiste Arbo, wet nageleefd!

Binnen Nederland gelden wetten en regels. Zo kennen wij in Nederland onder andere de Arbowet, deze gaat over correcte arbeidsomstandigheden voor elke onderneming waar gewerkt wordt. De Arbowet kent bepalingen die voor de werkgever als de werknemer gelden. Ambaum Arbeids Analyse – Betervenlo B.V. is hét bedrijf, gelegen in Tegelen en Eindhoven, dat volledig de Arbo voorziening voor u verzorgd. Wij leveren de juiste dienstverlening voor werkgever en werknemer. Onze diensten zorgen ervoor dat de Arbowet op de juiste manier nageleefd wordt zowel door werkgever als voor de werknemer. Goede arbeidsomstandigheden zorgen ervoor dat arbeiders met veel plezier het werk uitvoeren. Een bedrijf of organisatie met tevreden arbeiders boekt meer goede resultaten en winsten. Onze overtuiging vloeit voort uit onze lijfspreuk: ‘’De mens een mens moet zijn’’, door E.H.J. Ambaum – Peters

 

Goede Arbo? Wet- en regelgeving voor een ieder!

Wij wensen allemaal werkzaam te zijn onder een correcte Arbo. Wet- en regelgeving dienen daarom zowel door de werkgever als werknemer nageleefd te worden. De werkgever is verplicht zorg te dragen voor goede arbeidsomstandigheden met betrekking tot de veiligheid, gezondheid, welzijn van zijn werknemers. Maar ook voor wat betreft het milieu. De werknemers aan de andere kant dienen hun werk:

 

  • veilig uit te voeren;
  • gezond uit te voeren;
  • met in acht name van elkaars welzijn uit te voeren;
  • uit te voeren rekening houdende met het milieu.

 

Werknemers kunnen ziek worden en gelukkig ook weer snel hervatten. Maar wat zijn de stappen voor een werkgever indien een werknemer langdurig ziek is en niet terug naar zijn eigen werk kan ? Wat moet een werknemer en werkgever doen als een werknemer voor langere tijd niet meer kan werken en na 104 weken een WIA keuring krijgt? Ambaum Arbeids Analyse – Betervenlo B.V. is dé organisatie met deskundig personeel die prima uitgerust zijn om dergelijke situaties te begeleiden . Wij hebben als hoofddoel, dat werknemers binnen niet al te lange tijd hun werk hervatten. Wellicht met aangepaste omstandigheden en een verhoging van het persoonlijke welzijnsniveau. Het verbeteren van het persoonlijk welzijn met behulp van trainingen kunnen wij verzorgen. Diverse bedrijven, gemeenten, UWV, verzekeraars en particulieren maken gebruik van onze praktische aanpak. Onze groep van experts bestaat uit een HBO opgeleide psychologen, Hobeon gecertificeerde verzuimconsulenten, Casemanager’s, gecertificeerd Registerarbeidsdeskundige, twee bedrijfsartsen, een mediator en een budgetcoach. Ambaum Arbeids Analyse – Betervenlo B.V. voor de juiste handeling volgens de Arbowet.

 

Een correcte Arbo? Wetgeving navolgen!

 

Met betrekking tot goede arbeidsomstandigheden zijn er bij wet verplichtingen vastgesteld voor de werkgever én voor de werknemer. Voor beide partijen zijn er verplichte zaken aangaande de Arbo. Wetgeving geldt voor beide partijen. In het geval dat een werknemer langdurig ziek is geweest, moeten zowel de werkgever als de werknemer samenwerken aan een oplossing volgens de Arbowet. Beide zijn verantwoordelijk en beide zijn verplicht mee te werken. Eerst wordt gekeken naar aangepaste werkzaamheden bij de werkgever (Spoor1) . Is het niet langer mogelijk te werken bij de huidige werkgever, dan wordt door ons een arbeidsdeskundig onderzoek ingesteld om te kijken naar de huidige capaciteiten van de zieke werknemer. Middels een eventueel tweede spoor traject wordt het proces vervolgd met het zoeken naar een baan bij een andere werkgever. Bij het zoeken wordt natuurlijk rekening gehouden met de nieuwe ontstane situatie en mogelijkheden van de werknemer voor het verrichten van arbeid. De werkgever en werknemer zijn volgens de Arbo wet verplicht actief mee te zoeken naar een nieuwe baan voor deze werknemer.

 

Gespecialiseerd in Arbowetgeving

 

Wat is de Arbowet? In de Arbo wetgeving is alles opgenomen zoals een aantal verplichtingen waaraan de werkgever en de werknemer zich moeten houden voor het uitvoeren van correcte arbeidsomstandigheden. Ambaum Arbeids Analyse – Betervenlo B.V. levert de diensten om beide partijen te ondersteunen cq te helpen als blijkt dat een der partijen zich onthoudt van de Arbowetgeving. Op die manier worden vragen als wat is de Arbo wet deskundig beantwoord. Wij handelen de zaken af volgens t de Arbo wetgeving. Een goede werksfeer volgens de Arbo wet is voordelig voor de werkgever als de werknemer. Voor de werkgever is er meer motivatie en output en de werknemer werkt tevreden onder aangename arbeidsomstandigheden.

Heeft u vragen of kunnen wij jou helpen?